Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Etelä-Afrikka

Afrikan tulevaisuus huumeiden varjossa

Huumeiden käytöstä on tullut Afrikan pahimpia ongelmia – aivan kuin ongelmia ei maanosassa olisi jo muutenkin yllin kyllin. Afrikan väkirikkaimmassa maassa Nigeriassa huumeiden käyttö on jo räjähtänyt käsiin. Erityisesti nuoret, joissa on tulevaisuus käyttävät huumeita ja raskaana olevilla naisillakin käyttö on yleistä. Ylen Perjantai-dokkarissa esitellään Nigerian tilannetta. Erään haastatellun mukaan naisistakin jopa viidennes saattaa käyttää aineita ja raskaana olevia huumeiden käyttäjiä näkee helposti kaduilla.

Ramaphosa ruorissa - muuttuiko Etelä-Afrikassa yhtään mikään?

Etelä-Afrikassa haasteita riittää. Onnistuuko Ramaphosa korruption kitkemisessä?

Toivottakaamme tervetulleiksi pakolaiset!

Toivoisin kovasti näkeväni sen hetken kun pääministerimme Juha Sipilä toivottaisi lämpimästi tervetulleeksi Etelä-Afrikan rotusortoa pakenevat valkoiset ja tarjoaisi heille asuntoaan majapaikaksi. Miksi päättäjämme tuntuvat välttelevän Etelä-Afrikan tilannetta viimeiseen saakka sillä mitään kantaa he eivät ole asiaan ottaneet?

Etelä-Afrikan parlamentti päätti valkoisten karkotuksesta

Miksi ihmisoikeusjärjestöt eivät tuomitse tätä rasismia? Miksi ei Suomen media uutisoi isoin kirjaimin? Löysin vain Iltalehden silotellun jutun aiheesta: Etelä-Afrikka valmistelee maan pakkolunastusta valkoisilta

Ja tietysti Kansalainen on asiaa moneen kertaan uutisoinut: Etelä-Afrikan parlamentti päätti valkoisten karkotuksesta

Unicef muistuttaa, miten Afrikka auttoi Suomea sodassa

 

Turun Sanomat tulkitsi Unicefin viestin siitä, miten meitä on sodassa autettu (TS 19.11). Otsikko on lupaava: Suomi sai hädässä apua Afrikasta asti.

On hienoa, että Etelä-Afrikan lahjoittamat 25 Gloster Gauntletia vielä muistetaan. Kasvoin Suomessa, jossa apartheid-valtio oli mediassa kirosana. Näin asiat pikkuhiljaa oikenevat.

Mielenvikaiset salametsästäjät sisustuselementtien perässä

Zimbabwessa sijaitsevan Hwagen kansallispuiston kuuluisuus 13-vuotias urosleijona Cecil tapettiin raa’asti. Sen huvimetsästi ja murhasi yhdysvaltalainen hammaslääkäri Walter Palmer. Tohtori Palmerin aikaisempiin metsästysmuistoihin on kuulunut myös muita suuria villieläimiä, joukossa myös uhanalaisia eläimiä. Zimbabve taistelee yhdessä muiden Afrikan maiden kanssa salametsästystä vastaan.

Mikä pysäytti Boko Haramin ja ISIS:n etenemisen?

Vastaus, joka voi tulla joillekkin yllätyksenä, on etelä-afrikkalaiset.

ISIS:n ja Boko Haramin etenemisen pysäyttämisestä löytyy mielenkiintoinen yhdistävä tekijä. Boko-haramin viimeaikainen tappiokierre alkoi, kun Nigerian hallitus palkkasi avukseen entisistä Etelä-Afrikan asevoimien sotilaista koostuvan STTEP international yhtiön. Irakissa puolestaan ISIS:n hyökkäyskärki kohti Bagdadia pysähtyi erään öljynjalostamon etelä-afrikkalaisiin turvamiehiin, jotka vastoin ohjeita päättivät pitää asemansa.

Mikä Afrikassa mättää? Siitä täytyy ottaa selvää

 

Afrikka on manner, jota kohtaan minulla on suuria ennakkoluuloja. Tämän tunnustan rehellisesti. Kenties enemmän kuin mitään muuta maanosaa. Suomen mediaan kantautuvat uutiset ovat lähtökohtaisesti huonoja. Sotia ja levottomuuksia, korruptiota ja taloudellista alisuoriutumista. Hiv ja Ebola. Asiat tuntuvat menevän vain ja ainoastaan päin seiniä. Ei liene siten ihme, että mielikuvani eivät ole mairittelevia.

 

Venäjä rakentaa 8 ydinreaktoria Etelä-Afrikkaan vuoteen 2023 mennessä

Venäjä rakentaa 8 ydinreaktoria Etelä-Afrikkaan vuoteen 2023 mennessä. Katso kommentti: asemoinnin ongelmat jatkuvat. Teksti kokonaisuudessaan alempana.

Homma hanskassa - edelleen Etelä-Afrikasta

Edellinen blogini tuli huomioitua Hommaforumilla ja päätin osallistua keskusteluun kirjoittamalla seuraavanlaisen viestin. Teksti sisältää jotain lainattuja kohtia Wikipediasta, mutta kohdat ovat sellaisia, jotka olen itse kirjoittanut, joten tekijänoikeuksia ei ole rikottu.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä