Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Asehankinnat

Rinteen hallitus - Suomen historian suurin asehankkija

Rinne haluaa hallituskauttaan muistettavan siitä, että on torjunut eriarvoisuutta yhteiskunnassa. Hyvien tekojen toteuttamiseen on varattu vain muutama miljoonaa euroa. Opiskelijat saavat 1,5 €/kk. Työttömät saavat 16 €/kk nettona. Rinteen kannattaisi käydä kysymässä Myllypuron leipäjonosta riittävätkö toimet auttamaan heidän elämäntilannettaan, niin että eriarvoisuus lakkaa Suomesta. Rahaa siis ei juurikaan käytetä eriarvoisuuden poistoon. Mihin sitten varoja on käytettävissä?

Miljardeja täysin vääriin asejärjestelmiin – vuosisadan harhainvestointi

[Suomen valtioneuvosto käynnisti laajat toimenpiteet, joilla korvataan nykyinen Boeing F/A-18 Hornet - taisteluhävittäjäkalusto. Investointi on niin valtava rahamäärä, että ei enää sitä oteta valtion budjetista, vaan kustannetaan otettavalla velalla, jolle haettaisiin EU – tason siunausta, koska valtiomme velkaisuus nousee ennätyslukemiin.

Puolustusministeriön ylijohtajan surkea esiintulo merivoimien aluskiistassa

Kun eilisessä Hesarissa evp. prikaatikenraali Kiianlinna jyrähti, tänään Hesarin Vastaväitteessä kuultiin puolustusministeriön ylijohtajan Raimo Jyväsjärven vastaus. Vastaus on tulkittavissa lähinnä surkeansäälittäväksi niin sisällöltään kuin perusteiltaan. Herääkin kysymys, edustaako Jyväsjärvi tietotaidollisesti puolustusvoimien eliittiä.

Onkohan Jussi Niinistöstä sittenkään puolustusministeriksi?

Tuore puolustusministeri Jussi Niinistö on ollut varsin railakas tekemisissään. Jäljempänä tässä kirjoituksessa on muutama esimerkki hänen lausunnoistaan ja tekemisistään siltä ajalta, kun hän on ollut puolustusministerinä 29.5.–27.8.2015 välisen ajan, siis vain kolme kuukautta.

Seuraavat sotakoneet Venäjältä!

Rakennemuutos ja budjettileikkurit iskivät konkreettisimmin puolustus- ja sisäministeriöiden kautta armeijaamme ja rajavartiolaitokseen. Nuo tahot ovat meidän turvallisuuslukko, kun tosi lähestyy. Nyt herkimmät tahot jo maalaavat ”kolmannen maailmansodan sytytystä”, kun taas kansan suuri enemmistö toppuuttelee sanomalla: ”puhu sinä, minä pidän hevosta” – Natoon siis ei mennä 1], sehän on eräs tapa välttää ikävyydet.

 

USA:n vaateet asevarustelusta eivät saa vastakaikua NATO-maissa

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat hypettäneet liioitellusti puolustusvarustelun tarvetta Euroopan NATO-maille. Yhdysvaltojen mukaan Venäjän "uhka" vaatii NATO-maiden asehankintojen kasvattamista entisen Kylmän sodan tasolle. 

Leopardit mielenosoituksissa?

Perinteellisessä mielessä II Maailmansodan itärintaman operaatio Zitadellen panssaritaistelu oli historian suurin rautahirviöiden yhteenotto – yli 8000 tankkia puolin ja toisin. Sanotaan Saksan kolmannen valtakunnan lopullisen alamäen lähteneen liikkeelle Kurskista (?) 1]. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä