Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Voimaantuminen

Onko tämä totta? Hyvä kasvaa kouluissa!

 

Suomalaisissa kouluissa tapahtuu paljon hyvää kehittämistyötä, josta ei  juurikaan mediassa puhuta, koska se ei sisällä kielteisiä uutisia. Nyt on niin hyvää kerrottavaa, että kysytään: voiko tämä olla edes totta. Kyllä se voi.

Syvien vahvuuksien koulu- hankkeessa 2010-2014 oli mukana kuusi pilottikoulua ja Kasvuyhtei-söllisyyskoulun indikaattorit hankkeessa 2015-2017  kymmenen koulua eri puolilta Suomea,  henkilökuntaa yli 600, oppilaita lähes 5000, opetusryhmiä n. 300.

Uskallatko heittäytyä päivään jota elät?

Kuvitellaan, että olisit vaeltamassa Perun sademetsässä illan hämärässä. Lähdet ylittämään "elokuvista tuttua" natisevaa lankkusiltaa joka johtaa laakson yli. Lankut natisevat sietämättömästi. Olet jo lähes toisella puolella, kunnes lankut allasi pettävät. Jäät riippunaan siltaköydestä toivottomana.

Voimaantumisjohtaminen paikallisen sopimisen ykkösedellytys

Suomi on korkean teknologian konepäinen valtio, joka on saanut useisssa mittauksessa surkeat arvosanat kulttuuristaan. Suomi on myös  työpaikkakiusaamisen suurmaa, jossa asuu  mieliala-lääkkeiden suurkuluttajia! Kaikissa organisaatioissa asuu tietämiseen liittyvä pelon ja rohkeuden dilemma.

Muuttuuko koulu?

Alkavan syksyn suuri kysymys koulumaailmassa liittyy koulun toimintakulttuurin muutokseen, jota uusi 2016 voimaan astuva opetussuunnitelma edellyttää. Kulttuurin uudistamisen kivijalka löytyy kasvuyhteisöllisyysajattelusta.

Kasvuyhteisollinen lahestymistapa muodostuu kaikista niista aineksista, jotka kaipaavat liittymisen,

tekemisen ja olemisen muodonmuutosta, puhdistumista ja kaivertumista hyveiden ja

vahvuuksien palvelukseen. Ihminen tarvitsee yhteisollisyytta, jossa voi olla lapinakyva seka toi-

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä