Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Uusi paradigma

Tieteellinen maailmankuva mullistuu

Hiilidioksidi on tärkeä yhdiste, ilman sitä elämä ei olisi mahdollista maapallolla.

Kasviplankton vastaa yli puolesta fotosynteesin avulla tuotetusta energiasta ja kasvimassasta, josta merten eliöstöt ovat riippuvaisia. Kasviplankton tuottaa myös happea, jota kaikki eläimet hengittävät.

Kun tiede haksahti kiville

IPCC joutuneet nyt tieteellisen tutkimuksen edetessä ehkä muuttamaan ilmastomallin premissejä. Kokonaan uusi paradigma maapallon lämpenemisen tieteelliseen todentamiseen. Hiilidioksidista selitetty lämpeneminen ei ole enää toimiva malli. Kynsin hampain tästä selitysmallista kiinni pitäminen johonkin konsensukseen vedoten ei ole enää totta. Tiede teki tältä osin harharetken, josta se selviää vielä selville vesille omin avuin. Mutta selviävätkö IPCC:n ilmastoteorian takana seisoneet poliitikot tästä kunnialla on sitten jo kokonaan toinen asia.

Velkaa velan päälle

Isoisänä suren lastenlastemme sukupolven kohtaloa elää koko ikänsä massiivisen valtionvelan kanssa. Kreikan kohtalo osittaa, että kerran harteille nostettua velkataakkaa emme kykene pakenemaan, se seuraa meitä uskollisesti kuin varjo päivänpaisteella kulkijaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä