Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen talous ja kehitysapu

Professori haukkuu länsimaiden pakolaispolitiikan

On kuin lukisi Perussuomalaisten vaaliohjelmaa, mutta selittäjänä onkin arvostettu alan asiantuntija Paul Collier.

 

Venepakolaiset pitäisi palauttaa leireille ja rajat tulisi sulkea. Collier: "YK:n pakolaisjärjestö on täysin pihalla. Se kohtelee pakolaisia kuin avuttomia lapsia. Tilanne on raivostuttava."

 

Kehitysapua tarvitaan - yksin se ei riitä

Kehitysavulla voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia. Lapsikuolleisuus ja köyhien osuus maailman väestöstä on puolittunut viimeisten 25 vuoden aikana. Yli 90 prosenttia kehitysmaiden lapsista aloittaa nykyään peruskoulun. Monissa YK:n vuosituhattavoitteissa kehitysyhteistyölle on siis osittain onnistuttu. Tämä ei olisi mahdollista ilman vauraiden länsimaiden rahoittamaa kehitysyhteistyötä.

Miten paljon kehitysavusta oikein voidaankaan säästää?

Perussuomalaisten Jussi Niinistön mielestä kehitysavusta voidaan näköjään irroittaa varoja rajattomasti. Kehitysapua leikkaamalla voidaan rahoittaa perussuomalaisten lupaamat työttömille ja kaikkein köyhimmille suunnatut verohelpotukset, vähän rikkaammille suomalaisille luvatut autoveron alennukset, isänmaallisille suomalaisille luvatut puolustusvoimien lisämäärärahat,  ja ilmeisesti sillä voidaan kattaa mutenkin valtion budjetin alijäämä, niin ettei Suomen tarvitse enää ottaa lisää velkaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä