Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotaharjoitukset

Olemmeko matkalla ”jatkosotaan” ¤ … (Lapissa ärjyvät Naton sotakoneet)

Tunnetusti Jatkosota [1, jonka piti aluksi olla vain Kesäsota – eli Suur-Suomen retki Saksan kolmannen valtakunnan kanssa hakemaan takaisin korkojen kera mitä Talvisodassa [2 meiltä vietiin. Talvisodan osalta on todettava esille tullut tosiasia: Sellaiset herrat, jotka ratkaisivat paljon kohtaloitamme myöhemmin, kertoivat yhdestä suusta vuonna 1939 – ennen Mainilan laukauksia:

Aatteen mies

Tuomas Enbuske sanoi televisiossa haastatelleensa kaikkia vuoden 2018 presidenttivaalien ehdokkaita, joitakin useampaankin kertaan ja että kaikista ehdokkaista älykkäin on Paavo Väyrynen. Siispä tapaamaan Paavo Väyrystä, koko kansan Paavoa, kuten häntä mainostetaan. Tapaaminen onnistui 18.10.2018 eduskunnassa hänen työhuoneessaan.

Zapad 2017 – nyt jylisee West trolling propaganda*

Saksalainen Bild.de -lehti [1 innostui nimettömästi venäläis-valkovenäläisestä puolustusharjoituksesta nimeltä Zapad 2017 [2. Suomalaiset iltapäivälehdet räjäyttivät hyytävät etusivuotsikot [kuva A] – nyt käynnistyi synkkä natotusmanipulaatio. 

Kansa oli juuri jälleen sanonut, että Natoon ei mennä – ja tämähän harmitti natottajamediaa, jotta piti käynnistää suoranainen propaganda. [3

 

Sotaharjoitukset

Iltapäivälehti tänään otsikoi;  Suurharjoitus  Suomessa  hyvin mahdollinen.

Sotaharjoituksista tänään isolla otsikoidaan kuten jokavuotisista pyörremyrskyistä.   No, ilmastonmuutos lienee molenpien takana.

Mikseivät  lehdistömme  ja Niinistö, ministeri siis, pistäisi kerralla  naapureitaan paremmaksi.  Odotan mielenkiinnolla tulevia  otsikoita, maassamme pidettävistä  maailmansodan harjoituksista.

Venäjä ei harjoittele sotaa huvikseen vaan hyökätäkseen

Kuinka typerä pitää olla päästäkseen Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaksi? Kysymys väistämättä heräsi kun luki aamun Hesarista tutkija Juhani Pihlajamaan selityksiä väärinymmärretystä Zapadista.

Aurora lännessä ja Zapad (länsi) idässä.

 

Sattumaa tai ei, Itämeren kiristynyt sotilaspoliittinen tilanne pelkistyy kahteen suureen samanaikaisesti pidettävään sotaharjoitukseen. Lännessä Ruotsin maaperällä Länsi harjoittelee Tukholman, Göteborgin ja lähes keskellä Itämerta sijaitsevan Gotlannin puolustamista, idässä itsenäisten Baltian maiden takana Venäjä ja Valko-Venäjä torjuvat terroristeja.

Ruotsin Aurora 17- ja Venäjän Zapad-17-sotaharjoitukset ottavat mittaa syksyllä

Tämän hetken Itämeren ympäristön turvallisuustilanteen pohjimmainen ydin voidaan kiteyttää muutamaan virkkeeseen:

Natoon kuuluvat kolme Baltian maata ovat sotilaallisesti irrallaan muista Nato-maista. Jotta Nato voisi turvata Baltian maiden turvallisuuden, se tarvitsee Natoon kuulumattomien Suomen ja ennen kaikkea Ruotsin apua. Suomen apu ei ole niin välttämätöntä, mutta Ruotsin apu on ehdotonta.

Puolustusvoiman vuoden 2017 sotaharjoituksista on lähes puolet vielä salaisia

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta linjasivat Suomen osallistumisesta kansainväliseen koulutus- ja harjoitusyhteistyöhön 18.11.2016 pidetyssä kokouksessa, ja puolustusministeri päätti 25.11.2016 puolustusvoimien kansainvälisen koululutus- ja harjoitussuunnitelman hyväksymisestä vuodelle 2017. Harjoituslista, jonka oli laatinut pääesikunta 30.9.2016 päivättyyn asiakirjaan, ei tiettävästi muuttunut poliittisessa prosessissa.

Kreml otti ohjakset – teki turvallisuusaloitteen, kutsulla

(Media julkisti Venäjältä tulleen apulaispuolustusministeri Anatolij Antonov ' lta aloitteen, jossa lähinnä Venäjän rajanaapureita kutsutaan Moskovaan --- )

Me ja muut

Pienen maan elinehto on puolueettomuus.  Kaipaan presidentti Kekkosta ja aikaansa, joka torjui  yhteiset sotaharjoitukset ryssien kanssa.  

On aivan sama, onko meillä kymmenen  Hornettia vaiko sata, jos  vastapuolella niitä on tuhat.

Huomisemme turvaa  sissikoulutus.  Maahamme voi päästä, mutta kutsumattoman täällä ei ole kiva olla.  Afganistan , Vietnam etc tapaukset jotain kertonevat.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä