Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Rinne

Investoinnit eivät ole tervetulleita

Suomi elää työstä. Kaikkein eniten elämme vientiteollisuudesta johon koko hyvinvointimme pitkälti perustuu.

Rinteen hallituksen tuleva ministeri ehti tänään jo viestittämään mahdollisille Suomeen teollisuutta investoiville tahoille että kaikille ei ole tilaa koska Hallituksen kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma painottaa hiilinielujen kasvattamista, mikä ei ole välttämättä käy yksiin suunnitteilla olleiden sellutehdashankkeiden kanssa.

Rinteen neuvottelutilanne hankala, keskusta toimi viisaasti.

Jotenkin tuntuu siltä, että politiikan ammattilaiset eivät hallitusneuvotteluja ja niiden tilannetta oikein ymmärrä. Näin politiikan ulkopuolisena näen tilanteen erilailla kuin alan ihmiset, varmasti heillä on paljon tietoa, jota minulla ei ole, mutta kumminkin!

Ihmetellään, että Keskusta lähti hallitusneuvotteluihin. Puhutaan hallituskipeydestä ja ties mistä vallanhalusta. Varmasti niistäkin on kysymys, Mutta!

Jospa olisin pääministeri !

En ole, mutta jospa olisin !

 

Pääministerimme Juha Sipilä toteaa kirjassaan Koko Suomen taajuudella (2019) tulevista eduskuntavaaleista: ”Äänestäjät ottavat valtavan riskin, jos he antavat hallitusvallan avaimet sinipunan käsiin”(s.133). Olen samaa mieltä.

 

Demareille hormoneja!

Antti Rinne - onko sinulla testosteronia?

Olisi hyvä jos olisi. Ainakin demari -äijälle se olisi hyväksi. Ei se pulskan pojan myhäily nyt vaan oikein iske keneenkään. Ja sitäpaitsi testosteronia huokuva olemus vetoaa äänestäjiin. Silloin nössöt jäävät toiseksi. Jonkinlaisella älykkö imagolla sitä pystyy tietenkin korjaamaan pitkälle.

Okei. On Demareissa kieltämättä joltakin osin testosteronia. Ainakin on ollut. Vaikkapa jossakin Raimo Väyrysessä. Huh....

Vähäisen demareista

Päivän demarijutuissa minua kiinnosti erityisesti uuden puoluesihteerin Rönnholmin valinta ja entisen puheenjohtaja Urpilaisen antama haastattelu. Niissä näin jotain uutta poliittista sisältöä. Antti Rinne puolestaan varmistaa kannatuksen minun ikäisieni ja vanhempien joukoissa, joissa joskus demareita äänestäneitä ja välillä perussuomalaisissa käyneitä on paljon. Sen luulisi riittävän vaalivoittoon eduskuntavaaleihin ja kuntavaaleihin verrattuna.

 

Rinne siis jatkaa

Demarit valitsivat Rinteen uudelle kaudelle puolueen puheenjohtajana. Lopputulos ei sinällään ollut yllätys, mutta ainakin itselleni pieni yllätys oli se, että kuinka kivuttomasti ja selkeästi tuo tapahtui.

Persujen tuplapuhdistus, kuka jää?

Ensimmäisessä aallossa persuista putsattiin kaikki kriittisesti puolueeseen ja Soiniin sekä säätiöön suhtautuneet henkilöt. Silloin vielä oletettiin että Nuiva Manifesti saa lisää kannattajia ja puolueen nousu senkun jatkuu. Aikamoinen joukko jäseniä parhaasta päästä savustettiin ulos.  

Sitten seurasi seuraava puhdistus kun liian rasistisia tai työväenhenkisiä ryhdyttiin poistamaan. Silloin vallitsi jo käsitys hallituskelpoisesta puolueesta ihan ikiajoiksi.

MEDIAPOLITIKOT

Donal Trumpin menestys Yhdysvaltojen esivaaleissa on tuonut entistä enemmän esille poliitikon karisman ja media näkyvyyden. Oikeita ratkaisuja valtion tilaan ei tarvitse esittää kunhan on vakuuttavasti kansan puolella ulkomaisia kyyliä vastaan.

Kallis virhe ay-demareilta?

Pian nähdään tekivätkö ay-demarit, jota usein virheellisesti ay-liikkeeksi tulkitaan, pahan virheen tukiessaan joukolla Antti Rinnettä Sdp:n puheenjohtajaksi. Voi olla, että Jutta Urpilaisen kanssa mahdollisuus sisältäpäin päästä vaikuttamaan hallituksessa nykyisen korporatiivisen Suomen puolesta ja sen säilyttämiseksi olisi ollut siloisempaa. Nyt se korporaatio Suomi on vakavasti uhattuna.

Itsestäänselvän ajattelun kyseenalaistamisesta vanhan vaalikauden päättyessä

Itsestäänselvän ajattelun kyseenalaistamisesta vanhan vaalikauden päättyessä

Mihin koko tämä neljä vuotta 2011 – 2015 on kulunut?

Listatkaamme:

Uppoaminen kollektiiviseen harhanäkyyn ja sen ylläpitoon: ”Huomenna hän tulee”

2011 poliittinen eliitti suggeroi itsensä becketiläiseen uskoon: ”Huomenna hän tulee” – siis talouskasvu.  http://www.findikaattori.fi/fi/3

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä