Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Omaisuus

Mielipiteeni on erilainen - onko?

"Suomalaiset tyytyväisiä elintasoonsa!" Kirjoitukseni nostettiin toimituksen poiminnaksi, ja hyvä niin(?). Mielestäni kaikki kirjoittamani jutut olisi aina syytä nostaa 'toimituksen poiminnaksi'. [no ei]

Omaisuusarvojen kehitys

Arvelin vaihteeksi tutkia miten omaisuuden arvo on käyttäytynyt viime aikoina, onhan meillä yleinen uskomus, uusliberalismi siirtää rahaa köyhiltä rikkaille. Osasyynä on myös se, että muutama tuntemani suhteellisen varakas ihminen on sadan asunnon loukussa. Heille on kertynyt kiinteistövarallisuutta jota on hankala realisoida elleivät palkat ala nousemaan. Pörssikehitys ehkä selittää miksi.

Tuhlataanko sinunkin taloyhtiösi omaisuutta?

Taloyhtiöiden joka vuotinen osakaskousten rumba lähestyy. Tärkeitä päätöksiä tehdään, ja rahankäyttöä mietitään. Monessa taloyhtiöissä onkin sekä korjaus- että rahavelkaa, sillä talon kunnossapito on kallista. Osa taloyhtiöistä on silti paremmassa asemassa kuin toiset; taloyhtiö saattaa omistaa esim liikehuoneistoja kivijalassa, joista yhtiön kassaan valuu mukavasti vuokratuloja. Jos liiketilat sijaitsevat vielä hyvillä paikoilla, saattaa vuokratulo olla merkittävä. Myös vielä myymättömät huoneistot ovat hyvä pesämuna.

"Björn Wahlroos hallintarekisteriin"

(SSS - hallitus joutuu perussuomalaisten puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin vuoksi, tämän joutuessa tiukkaan omiensa vääntöön 1. - kamppailemaan pörssiyhtiöiden osakeomistusten hallintarekisterin 2.

Kenelle AY-liikkeen miljardit kuuluvat? Ne kuuluvat sinulle!

Vasemmistonuoret ehdottavat, että työntekijät omistaisivat enemmän työnantajansa osakkeita (VN 31.1.2016). Vaikka täysin pätevät keinot tähän ovat jo olemassa, ainakin pörssilistattujen yritysten kohdalla, villakoiran ydin piilee tässä:

"Toinen keino lisätä työntekijöiden valtaa on perustaa työntekijöiden rahastoja, joihin siirretään osa yritysten osingoista. Niiden avulla työntekijät voivat hankkia yrityksen vähitellen itselleen."

Pakolaisten on käytettävä omia rahavarantojaan suomessa

Saksassa takavarikoidaan pakolaisten omaisuutta ja sama käytäntö on tulossa myös Tanskaan. Tämä on otettava välittömästi myös meillä käytäntöön.

On epäoikeudenmukaista ja kohtuutonta, että kustannamme niille pakolaisille joilla on omastakin takaa varallisuutta, ruuat, asunnot, harrastukset ja jonka päälle he saavat luonnollisesti myös jotain käyttörahaa.

On rikos olla rikas.

Onko se rikos, kun on rikas?

Näin ajattelee varmasti moni rikas tällä hetkellä. Meillä on suomessa veroasteet jo tapissa, joten on helppo hyökätä rikkaiden ja hyvä tuloisten kimppuun. Mitä veropakolaisuus käytännössä edes tarkoittaa? Onko väärin, jos olet kovalla raatamisella ja rehellisellä työllä ansainnut omaisuutesi?

Aikamme uudisanoja: Centralization, Dollarization, Putinization..

 

Muutamia ajankohtaisia sanoja

Kotimaisten kielten keskus - Kotus julkaisi viime perjantaina 23.1.2015 verkossa kokoelman vuoden 2014 julkisuuteen tulleita ajankohtaisia kotimaisten kielten sanoja.  Luettelo käsitti valikoidun otoksen sanoista.

Kotus evästi listaansa näin:

Miksi tuloerot tuntuvat kasvavan ja kaventuvan samaan aikaan?

Muutama päivä sitten uutisoitiin avustusjärjestö Oxfamin raportista, jossa tuotiin esiin näkökulma, että maailman varallisuus keskittyy kiihtyvässä määrin yhä harvempiin käsiin. Samaan aikaan on tuotu esiin, että köyhien ihmisten eli alle dollarilla päivässä elävien määrä on vähentynyt. Myös kansantalouksia vertailemalla tulee ilmi, että kasvu on ollut nopeampaa monissa kehitysmaissa. Nopeinta kasvu on ollut perinteisesti köyhimmillä alueilla eli Afrikassa ja Aasiassa.

Omaisuus on varkautta ja velka väkivaltaa

Olipa kerran kapitalismi ja sen pituinen se. Siinä vaiheessa kun keinottelijoiden ottamat riskit laukesivat U$A:n ja €U:n pankeissa, korostui jälleen se, mistä on todella kysymys. Yksityisten omistamat pankit, jotka ottivat järjettömiä riskejä ajautuivat konkurssin partaalle.

Kapitalismin nimenomainen lähtökohta on se, että ken riskin ottaa ja siitä voi voiton saada, myös kantaa vastuut riskien lauetessa. Kapitalismi ei ole koskaan oikeasti toiminut näin, vaan rahan ostamalla vallalla on aina laitettu kansa maksumieheksi, kun rikkaiden rahat ovat vaarassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä