Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielipiteen vapaus

Timo Soini puolustautuu, stay strong Timo!

Soini korostaa, että hän osallistui katolisessa kirkossa järjestettyyn iltatilaisuuteen omalla vapaa-ajallaan.

– Osallistuminen kynttilävigiliaan abortin uhrien muistoksi ilmensi vilpitöntä ja aitoa uskonnollista vakaumustani ja uskoani, jotka nauttivat ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden suojaa, Soini perustelee toimintaansa oikeuskanslerille.

https://yle.fi/uutiset/3-10355575

Aki Ruotsala, liian kristillinen Pori Jazzin toimitusjohtajaksi?

Kristillistaustaisen Aki Ruotsalan valinta Pori Jazzin toimitusjohtajaksi on kuohuttanut uutismediaa ja some-yhteisöjä kuluneella viikolla ikäänkuin kyseessä olisi jokin järisyttävä tapahtuma. Toisaalta, kun ottaa huomioon tämän ajan aatevirtaukset ja arvolataukset, ei kuohuntaa voi pitää yllätyksenä. Olihan Ruotsalan valinta em. tehtävään kaiken kaikkiaan hämmästyttävä, ilmiselvästi vastavirtaa edustava uutistapahtuma.

"Luulo ei ole tiedon vääri". Tietämätön vaiko tyhmä?

Täältä kotoisin oleva Helsingin yliopiston professori Kari Enqvistin  kolumni aamun lehdessä tarttui mieleen, kolahti.

Hän pohti onko jokaisen mielipide tärkeä ja toteaa ettei ole. 

Kyllähän se meidän itsemme mielestä on. Nykyään meidät on opetettu tähän, joka paikassa toitotetaan ota kantaa, kommentoi. Meitä suorastaan patistetaan mielipiteisiin. 

Pisti miettimään miltä mielipiteeni vaikuttaa, mitkä sen taustat. Mielipidehän voi olla tyhmä tai asiantuntematon. Tietysti mielipide voi olla tunnetasoinenkin.

 

Perussuomalaisten suut haluttaisiin tukkia

Riikka Uosukainen on Ylen toimittaja. Siinä roolissa hän jakaa poliittisia puolueita ja poliitikkoja vuohiin ja lampaisiin. Toiset saavat sanoa mielipiteensä ja toiset eivät. Uosukainen kirjoitti Ylen nettisivuilla tänään näin:

Tuleeko vain enemmistön olla suvaitsevainen

Suvaitsemattomuus tuntuu olevan arvossaan. Vähemmistön ei apulaisoikeuskanslerin mukaan tarvitse sietää sitä että enemmistön hyväksymiä uskontoon liittyviä traditioita ja perinteitä vaalitaan kouluissa. Hyväksymistä ja samaa mieltä olemista ei kukaan ole vaatinut.

Tänään kuulemme että koulussa laulettavat perinteiset laulut voi mennä säe säkeeltä etukäteen läpi jottei niihin sisältyisi mitään enemmistön arvomaailmaa sivuavaa. Hyväksyttyjä säkeitä voisi sitten kuunnella. Pakkolaulaminen kun lienee poistunut jo aikoja sitten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä