Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Lännen pakotteet

”En olisi tähän päätökseen ryhtynyt” - Tuomioja (sd.) jäi taas kerran yksin

Länsimaiden vastatoimet Venäjän Salisburyssa kemiallisin asein tehdyn myrkkyiskun jälkeen ovat osoitus länsimaiden yhtenäisyydestä. Joukkovoima on osoittamassa vaikuttavuuttaan. Lännen yhtenäisyys kaikkialla maailmassa on ollut minulle suuri yllätys.

Tämänhetkisen tilanteen mukaan länsimaat ovat karkottamassa venäläisdiplomaatteja seuraavasti (Yle 27.3.2018):

  • Yhdysvallat 60 venäläisdiplomaattia

  • Iso-Britannia 23 venäläisdiplomaattia

Jos Assad kaatuu...

Syyriassahan on suuri vähemmistö, n. 15% osuutta väestöstä edustavat,  alaviitit. Mikäli Assadin sekulaari hallinto kaatuu, alaviiteille jää vaihtoehdoksi paeta (eihän se ole kuin 3-4 miljoonaa pakolaista) tai jäädä taistelemaan "kunnon muslimeja" vastaan. Pelko alaviittien kansanmurhasta ei ole mitenkään aiheeton.

Ammu[i]mmeko omaan nilkkaan venäjäpakotteissa?

Ammu[i]mmeko omaan nilkkaan venäjäpakotteissa?

[U] Ukrainan kriisissä on enemmän tarkoitushakuisia arveluja kuin uskottavia täysiä todisteita. Nyt tuomitaan ennen tarkkaa tutkimusta; mikä onkaan se todellinen lännenmiehen tavoite *], kun pakotteita aseteltiin Venäjää vastaan - olemmeko täysin kartalla, mitä kaikkea voi seurata näistä etukäteen asetelluista kaupallisista esteistä, niin meille kuin Venäjälle ja koko maailmankaupalle?)

Venäjältä, talouspakotteet

Olen mielenkiinnolla lukenut Suomesta kirjoitettua blogeja joissa tiedetään kuinka Venäjä makaa nyt. (mm. nykyiset ja eläkkeellä olevat politiikot) Asun itse täällä, (20v.) ja keskustelen paikallisten kanssa päivittäin, joten;

Paljon on kirjoitettu ettei pakotteet vaikuta mitään koska Venäjä on rikas ja sillä on, 380 Miljardin valuuttavarannot, oli aiemmin 500 Miljardia. Niillä tietysti voidaan elää varsin pitkään kun kansa ei vain lähde kadulle, jota paikkalliset ei helposti tee.

Alexander Stubbin rappio politiikka

Viime aikoina on ensin Euroopan Unionin maat ja vastavuoroisesti Venäjä asettanut toiselleen talouspakotteita. Niiden järkevyyttä on meidän johtavat poliitikot kilvan puolustelleet, kuka milläkin perusteella. Tosin, harvoin niiden vaikutuksista poliitikot itse ovat niistä kärsineet, vaan tavalliset ihmiset. Nytkin on tapahtumassa juuri näin. Työttömyyden ja kurjistamisen maksavat ihmiset, joita on verotettu henkihieveriin viime vuosina taitamattomalla talouspolitiikalla. Tähän on syyllistynyt niin Kataisen, kuin tällä hetkellä Stubbin hallitukset. Kuka sammuttaa viimeisenä valon?

Krim, jalkapallon MM-2018 ja Venäjän jalkapalloliiton vuodetut keskustelut

Venäläinen Novaya Gazeta - sanomalehti julkaisi eilen ääninauhan jonka väitetään olevan nauhoitus Venäjän jalkapalloliiton hallituksen suljetusta kokouksesta. Nauhalla keskustellaan Krimin jalkapalloklubien ottamisesta mukaan Venäjän jalkapalloliigaan, mitä pakotteita tästä henkilökohtaisella ja kansallisella tasolla, ja miten päätös vaikuttaisi tuleviin MM-kisoihin 2018.

”Kylmä sota 2.o” on finanssisotaa

”Kylmä sota 2.o”   on finanssisotaa

Epäilemättä Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet ovat nyt alimmassa viileysasteessa sitten vanhan Neuvostoliiton kaatumisen joulupäivänä anno 1991.

Niistä US – RUS –suhteista, jotka vallitsivat kun presidentti Obama ja ulkoministeri Hillary Clinton aloittivat yhteistyönsä vuoden 2009 alussa, on vain riekaleet jäljellä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä