Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Kyläkoulujen lakkauttaminen

Lohjan kouluverkon haasteista

Laitan tämä tähän, koska samanlaisia haasteita on myös muissa kunnissa tai kaupungeissa.

Lasten, nuorten ja perheiden lautakunta kokoontuu tänään 10.4.2018 klo 18. Kokousasialista on julkaistu Lohjankaupungin kotisivuilla.

Strategiset kyläkoulut

Tämä kirjoitukseni julkaistiin 6.3. kolumnina Forum24-lehdessä.

Oulun uusi strategia "Kaupunkistrategia Oulu 2026" hyväksyttiin 26.2. kaupunginvaltuustossa. Strategian visiota "Valovoimainen Oulu" kuvataan muun muassa seuraavasti "Oulun kehittyvä kaupunkikeskusta on pohjoisen merkittävin kohtaamis- ja kauppapaikka. Vahvuuksiamme ovat monimuotoinen luonto sekä elävät alueet ja kylät."

Lisäksi korostetaan, että "Oulussa on korkeatasoinen koulutustarjonta ja nuori väestö."

Eilen oli se ilta...

...jolloin viisi vihtiläistä kyläkoulua pelastui lakkautukselta yhden äänen enemmistöllä. Ilon päivä nyt.

Dramatiikkaakaan ei päätöksenteosta puuttunut, kun eräs valtuutettu sai, äänestyksen jälkeen, toisen yrittämään oman jaa-äänensä  muuttamista vetoamalla siihen ettei ollut ymmärtänyt. mitkä olivat vaihtoehdot, vaikka ennen äänestystä nimenomaan kahteen kertaan varmistettiin ovatko kaikki ymmärtäneet mitä jaa-ääni ja ei-ääni merkitsevät. Mikä farssi!

Huomenna on se päivä...

...jolloin ratkeaa viiden vihtiläisen kyläkoulun kohtalo. Niiden lakkauttaminen näyttää todennäköiseltä. Surullista. Surullista. 

http://www.hs.fi/kaupunki/a1415243741959?jako=e59b4e7f81968781ec739fde22...

Melkein tasan vuosi sitten Arto Luukkanen kirjoitti ansiokkaan kirjoituksen " Hallitus pliis...pelastakaa edes lapset!". Sama kirjoitus on täysin ajankohtainen vieläkin.  Sanan hallitus voisi hyvin korvata sanalla "Vihdin kunta" ainakin siltä osin kuin kirjoitus koskee lapsia. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä