Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntien rooli työllistämisessä

Kun vihreät tuulivoimakauppiaat tekivät rynnäkön Suomeen

Kun kuntien rooli työllistäjänä, verotulojen, vuokratulojen kasvattamisessa ja tavoitteet hiilivapaasta sähköntuotannosta näytti yhdistävän kuntapäättäjän ja tuulivoiman ihanteellisella tavalla. Kuntapäättäjät lähinnä länsirannikolta olivat jo saaneet tietopaketin mahdollisesta kuntaan tulevista tuulivoimaloista kestityksen kera. Jotkut olivat jopa päässeet matkalle Saksaan paikanpäälle tutustumaan sähköntuotantoon tuulivoimaloilla. Kaikki näytti vielä olevan lähes uskomattoman hyvällä mallilla.

Ryysyrannan Jooseppi: Talvivaaraan sijoittaminen epäonnistui

Suomen valtio ja yksityiset sijoittajat vähemmistöosuudellaan ovat sijoittaneet Talvivaaran kaivoksen ja sen hallintaan useita satoja miljoonia euroja. Kuitenkaan mikään hallinto-oikeus ei ole kumonnut sijoituspäätöksiä aikanaan vaikka sille olisi ollut hyvät perusteet yhteiskunnallisiin syihin ja kannattamattomuuteen nojaten.

 

Työn tekeminen ja mikroyrittäjyys kunniaan

Tulin toimineeksi viime vuonna tasan 20 vuotta mikroyrittäjänä. Aikaan on kuulunut nousuja ja laskuja, hiljaista ja vilkkaampaa, aivan kuten muillakin pienillä yrittäjillä.

Pienen yrittäjän arki ei ole ruusuilla tanssimista, vaan monesti varsin kivistäkin tietä. Se on usein hyvin yksinäistä taistelua pienistäkin tilauksista ja keikoista. Hinnoista saa usein tinkiä. Lippuja ja lappuja riittää täytettäväksi eri tahoille. Silti yrittäjyys on monelle elämäntapa, josta ei haluta luopua kuin vasta pakon edessä.

Kun työllistämisen hoitoa delegoidaan kunnille, pitäisi siirtää myös resurssit

Työ- ja elinkeinoministeriö ennustaa, että pitkäaikaistyöttömyys Suomessa yltyy. Kun tällä hetkellä lasketaan olevan henkilöitä, jotka ovat olleet työttöminä yli 12 kuukautta 93 000, ensi vuonna arvioidaan heitä olevan 100 000. Ministeriöllä ei vuosiin ole ollut toimivaa lääkettä pitkäaikaistyöttömyyteen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä