Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Kidutus

Ihmisen aivoissa lojuva pahuus sijaitsee tyhjyydessä

Karmaisevin yhteiskunnallinen häiriötila on sellainen, jossa suuri joukko ihmisiä ajautuu tilanteeseen, joka tekee heistä täysin tarpeettomia ihmisiä toisille ihmisille. Silloin heidän päivänsä saattavat olla inhimillisessä horisontissa luetut. Sillä kaikkien ihmisten hyvälaatuinen vuorovaikutus on sama kuin ihmisoikeudet, jotka saavat parhaimman näkyvän ilmiasunsa kansalaisoikeuksissa. Ihmisellä pitäisi olla perustuslaillinen oikeus hankkia elantonsa työtä tekemällä, mutta myös kaikissa olosuhteissa saada elää ihmiselle tyypillistä elämää.

CIA:n "tehostetut kuulustelumenetelmät" oikeudessa

* Johdanto. - Helsingin Sanomat kertoi 10.12.2014: ”Selvitys: CIA maksoi Puolalle suuren summan salaisesta vankilasta. - Puola oli keskeyttää al-Qaida -vankien siirron salaiseen CIA-vankilaan Puolassa 11 vuotta sitten.

Guantanamo Bay ja Jack Bauer

Pohdiskelin tässä eräänä päivänä, että samalla kun ISIS:in raakoja teloituksia ja julmuuksia nostetaan jatkuvasti otsikoihin, niin mihin on vähitellen unohtunut Abu Ghraibin ja Guantanamo Bayn vankileirien kidutukset?

Mielessäni on kaksi syytä tähän. Toinen on yksinkertaisesti se, että ääriliikkeet kuten ISIS ja Boko Haram syyllistyvät päivittäin käsittämättömiin raakuuksiin, joissa ihmisellä ei ole mitään arvoa ja näiden tekojen uutisarvo on suurempi.

Postkeskiaika on täällä

 

Jo yli kaksikymmentä vuotta sitten, kun tavattiin postmodernia ja opeteltiin, mitä se on, joku ennusti keskiajan paluuta arvottomuuden ajan jälkeen. Ja tässä sitä nyt ollaan.

 

Kaikkialla rehottaa taikausko ja puoskarointi. Maailmanlopun ennustuksia syntyy kuin tatteja sateella. On kasvihuoneilmiötä, ydinsotaa, maailman hukkumista paskaan ja liikakansoitukseen. Bakteerit ovat juuri ottamaisillaan vallan.

 

Kidutusta ja terrorismia ei voi verrata

Entinen varapresidentti Dick Cheney lienee oikeistolaisin ja ihmisoikeuksista piittaamattomin valtiomies pohjoisella pallonpuoliskolla puoleen vuosisataan.

Sunnuntaina hän kommentoi NBC:n Meet the Press -ohjelmassa väitteitä Bushin hallituksen epäinhimillisistä ja tuloksettomista kuulustelumenetelmistä. Nehän hirvittivät presidenttiä itseäänkin niin, että hän määräsi osan niistä lopetettaviksi. Cheney vastusti päätöstä ankarasti.

Nyt hän sanoo, että tekisi samoin vaikka heti. Argumentti on kummallinen. Hän nimittäin vertaa WTC-iskun hirvittävyyttä vesikidutukseen ja sanoo:

YK tuomitsee tuoreeltaan USA:n ihmisoikeusloukkaukset

Eilen Yhdistyneiden Kansakuntien Ihmisoikeuskomitea julkaisi raportin, jossa vahvasti kritisoidaan Yhdysvaltojen ihmisoikeuskäytäntöjä:

- kodittomien pidätykset

- nuorisorikollisille määrätyt elinkautistuomiot

- lennokkisodankäynti

- NSA:n harjoittama vakoilu

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä