Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Homoavioliitto

Rankaiseeko hirmutekojen kirkko Kai Sadinmaata armotöistä?

Pastori Kai Sadinmaa noudattaa yhdenvertaisuusperiaatetta/lakia lähes ainoana kirkossa. Hänen Ilmestyskirjansa (ilmestyy 13.9.) on parempi uskonpuhdistus kuin oli Lutherin. Kirkko rypee Lutherin edustamassa eriarvoisuudessa, johon tämä kannusti jakamalla luojanluomat vuohiin ja lampaisiin, sikoihin ja ihmisiin. Kaupungissa, jossa Hitler eikun Luther opetti Agricolaa, on yksi kymmenistä Euroopan suosimaa uskonnollisen taiteen aihetta edustava teos. Temppelin seinässä on Judensau eli juutalaissika.

Kun kultaisesta säännöstä tulee totta

Tänään 1.3. homoseksuaalit pääsevät naimisiin. Tämä ei ole uutinen kenellekään. Huomenna varmaan keskustellaan jo vähän toisista aiheista.

Avioliittolaki ja kirkon käytänteet ovat vähän eri asia.

Vain sääntöjen mukainen avioliittoon vihkiminen on pätevä

Mikäli sukupuolineutraali avioliittolaki astuu ensi vuonna voimaan liitännäislakeineen aikataulussa ilman, että siihen olisi tullut muutosta esimerkiksi "Aito avioliitto"-kansalaisaloitteen käsittelyn johdosta eduskunnassa, mahdollistaa se samaa sukupuolta oleville pareille siviilivihkimisen avioliittoon kuten avioliittolain (234/1929) 4. luvussa todetaan.

Tasa-arvoisesta avioliittolaista

Eduskunta ei perjantaisessa äänestyksessään halunnut pitää avioliittolakia ennallaan. Lain säilyttämisen puolesta äänesti 92, ja sen muuttamisen puolesta 105 kansanedustajaa.

Em. lakialoite on nostattanut tunteita. Se on ymmärrettävää. Avioliittoon suhtaudutaan vieläkin nykymaailmassa pääosin tunteella. On rakkauden tunnustus toista kohtaan, kun haluaa astua lailliseen liittoon toisen ihmisen kanssa. Tosin avioliittoa pysyvämpi yhdessäolon tae lienee yhdessä allekirjoitettu velkakirja.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Eilinen oli Suomelle aatehistoriallisesti merkittävin päivä sitten Neuvostoliiton romahduksen. Tasa-arvoisen avioliittolain läpimeno selkeällä enemmistöllä oli toki vain ajan kysymys, mutta silti merkittävä osoitus siitä, että Suomi todellakin elää henkisesti 2000-luvulla ja kuuluu kiinteästi kansainväliseen ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa vaalivien sivistysvaltioiden perheeseen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä