Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Florida

USAn vaalisotkut

Suomalainen on tottunut, että häntä seurataan tarkasti. Jo Ruotsin vallan ajoilta periytyi väestökirjanpito kirkonkirjojen muodossa. Vieläkin muuttoilmoitus maistraatille on lakisääteinen. 

Yhdysvaltoihin muuttanutta ihmetyttää, että tämän resoluution systeemiä ei ole siellä olemassa. Jopa väestönlaskenta perustuu yli 200 vuotta vanhaan United States Census -menetelmään, jossa  10 vuoden välein kierretään kaikkien asuntojen ovelta ovelle ja kysellään, että montako ihmistä täällä asuu. 

Välivaalimatka: osa 9 - Taistelu Floridassa

Florida, Florida, Florida. Jälleen kerran Yhdysvaltain politiikka kulminoituu vaalien osalta Floridan osavaltioon, jossa on ajauduttu varsin harvinaiseen tilanteeseen. Ensimmäistä kertaa osavaltion historiassa joudutaan laskemaan uudelleen äänet sekä kuvernöörin että senaattorin vaaleissa. Molemmat osapuolet ovat esittäneet syytöksiä vaalivilpistä ja tilanne alkaa muistuttaa vuoden 2000 presidentinvaaleja ja surullisen kuuluisaa ääntenlaskentaprosessia.

Ensimmäiset päivät Yhdysvalloissa eikä tietokaan vaalihuumasta

Vaalimatkan ensimmäiset päivät Yhdysvalloissa ovat olleet itse vaalien suhteen pienoinen yllätys. Vaalit eivät ole näkyneet juuri millään tavalla katukuvassa.  Matkalla Orlandosta Charlestoniin näkyi alle kymmenen Donald Trumpin tienvarsimainosta ja muutamia ihmisiä kylttien ja tähtilippujen kanssa ilmaisemassa tukeaan Trumpille. Charlestonin vaalihuuma, jos sitä edes on, on painettu maanalle.

Ilmastotiedon ABC: Modernin ajan Atlantis

Yhdysvaltain kansallisen ilmastoarvion mukaan itärannikolla sijaitsevan Floridan arvioidaan olevan yksi hauraimmista alueista, mitä tulee ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin tulevaisuuden ongelmiin. Florida sijaitsee pääosin niemimaalla, jonka läntisellä puolella on Meksikonlahti ja itäisellä puolella Atlantin valtameri. Ilmastoarvion mukaan valtamerten pinnat saattavat nousta pahimmassa tapauksessa jopa kaksi metriä vuoteen 2100 mennessä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä