Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Evankelisluterilaisuus

Evankelisluterilaisten ja muiden puoluekannatus eduskuntavaaleissa

Arkistojeni kätköistä (heinäkuu 2016) löytyi eduskuntavaalien äänestyskäyttymistä sen perusteella kuuluuko puoluetta äänestänyt evankelisluterilaiseen kirkkoon vai ei. Lähteen lisään jos itse muistan tai joku muu nokkela löytää. Sen muistan kuitenkin, että mukaan tutkimusaineistoon ei oltu merkattu esimerkiksi ortodokseja, vain evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluvat ja ei kuuluvat.

 

Hajahuomioita:

Kirkolliskokous kannattaa kirkon avioliittokäsityksen laajentamista

Kirkolliskokous päätti 5. toukokuuta pidetyssä lähetekeskustelussa siirtää edustaja-aloitteen kirkon avioliittokäsityksen laajentamisesta perustevaliokunnan käsiteltäväksi.  Perustevaliokunta valmistelee aloitteesta mietinnön. Lisäksi yleisvaliokunta antaa aloitteesta lausunnon. Mietinnön ja lausunnon valmistuttua niitä käsitellään  vielä kirkolliskokouksen täysistunnossa.

Kannatusjäsen.

Olen ilmeisen epäpyhä ihminen. Sillä jostain syystä se, että jotain asiaa vastustetaan "kristinuskon vastaisena" on useammin korrelaatti sille, että kannatan asiaa kuin vastustan sitä. Ja nähdäkseni syynä ei ole pelkästään se mitä kristinusko on uskontona tai edes instituutiona.

Uusi kirkkovuosi on ison vihan, nälän ja selviytymisen juhlaa

Tänään alkaa uusi kirkkovuosi ensimmäisellä adventilla. Jotkut käyvät kirkossa laulamassa Hoosiannan, jotkut pimputtelevat sen himassa  pianolla ja jotkut vain lorottavat aamukahvinsa Suomi Popin tahtiin niin kuin aina.

Me kaikki Suomessa syntyneet olemme roomalaiskatolisuudesta irtautuneen luterilaisen kirkon, Ruotsin vallan aikaisen tuomiovallan ja venäläisen hallintoperinteen hedelmiä.

Nostakaa Kristuksen risti korkealle!

Yllä olevat sanat lausui Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi tervehdyksessään Tuiran seurakunnan 100-vuotisjuhlassa sunnuntaina. Piispa Salmen mielestä kristittyjen on nyt aika nousta puolustamaan kristinuskoa, joka on saanut kokea kristinuskonvastaisuutta, "dekristianismia". Piispa tuomitsi pyrkimykset luopua sotilasvalasta ja tuomarinvalasta. Hän mainitsi myös käsitteen "monikulttuurisuus" siinä valossa, että sen noudattaminen on merkinnyt kristinuskon ja länsimaisen kulttuurimme tietoista heikentämistä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä