Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Eugeniikka

Evoluution ja sosiaalidarvinismin hedelmiä

Viime vuosina on jälleen noussut otsikoihin rodunjalostusoppi (eugeniikka), vammaisten ihmisten ja joidenkin etnisten ryhmien salattu ja piiloteltu epäinhimillinen kohtelu. Taustalla ovat Suomessa ja Ruotsissa tehdyt tutkimukset, jotka käsittelivät pakkosterilointia. Kuurot, sokeat ja mielenterveyspotilaat sekä etnisesti epäilyttävät ryhmät joutuivat silloisten päättäjien silmätikuiksi ja täysin kestämättömin epätieteellisten perustein steriloinnin kohteeksi.

Ett Folk Ett Parti - Ruotsidemokraattien lopullinen armonisku demareille?

Ett Folk Ett Parti on sanaleikki, jolla ruotsidemokraattien hiljattain julkaistussa dokumentissa (ett folk ett parti socialdemokraternas historia) pyritään Ruotsin demarit samaistamaan Natsi-Saksan valtio-opilliseen tunnuslauseen Ein Volk Ein Fuhrer (Yksi Kansa Yksi Johtaja). Dokumenttia on ladattu jo 500 000 kertaa, vaikka se on tunti 45 minuuttia pitkä.

Varmin katselusuositus tulee nyt Totuusmedialta. Dokumentti ilmeisesti poistettiin nopeasti Ruotsin Yleisradion OBS:n sivustolta? Se on kuitenkin nyt ladattu lukuisille youtube-kanaville.

Yllyttikö kirkko sotarikokseen?

”Suomen pahin sotarikos jää mysteeriksi”, oli otsikkona Marjo Liukkosen Hennalan naismurhat 1918 -tutkimuksen arviossa Helsingin Sanomissa 29.4. Hennalassa lahdattiin satoja punaisia naisia.

Kirja-arviossaan Tiina Lintunen ja Marko Tikka kirjoittavat, että 1918 eugeniikkaa kannatti pieni joukko ruotsinkielisiä intellektuelleja ja että oli olemassa valkoisen armeijan ”puhdistuksia” varten luotu järjestelmä.

Vaikuttiko taustalla evankelis-luterilaisen kirkon (ruotsinkielinen) johto?

Onko ihmisarvo vakio?

11h kuukautta vanha Charlie Gard on määritelty kuolemansairaaksi Great Ormond Street Hospitalin lääkäreiden toimesta. Hän kärsii harvinaisesta geenivirheestä, jonka johdosta hänen elintoimintonsa ovat surkastuneet. Hän ei kykene liikkumaan eikä itkemään. Hänet on kytketty hengityskoneeseen. Hän on tajuissaan ja reagoi vanhempiensa läsnäoloon ja puheeseen.

Evoluutioteorian pimeämpi puoli

Joidenkin evoluutioteoriaan uskovien on ollut vaikea myöntää sitä, että Adolf Hitler (1889-1945) ja Josef Stalin (1879-1953) olivat darwinisteja ja että Charles Darwinin (1809–1882) kehitysoppi oli niin Kolmannen valtakunnan kuin Neuvostoliitonkin valtioideologian taustalla. Tämän kieltäminen on ymmärrettävää, koska nykyään useimmat tuomitsevat julmuuden, jota näissä valtioissa harjoitettiin. Toisin oli kuitenkin silloin, kun ne olivat voimissaan.

Tarinoita sikiönlähdetyksestä

Tulin keskustelleeksi aborttikysymyksestä. Tavalla joka loukkasi syvästi keskustelukumppaniani. (Tätä tapahtuu.) Pahastuminen on ymmärrettävää, sillä keskustelin vammaisen lapsen vanhemman kanssa. Ja esitin yksinkertaisesti sen, että 21 -trisomian kohdalla abortinharjoittaminen ei ole eugeniikkaa sanan vakiintuneessa merkityksessä. Tämä käsitettiin siten että "Down -lasten" abortointi ei olisi väärin.

Kysymys Suomen vastarintaliikkeelle eugeniikasta

Suomen vastarintaliikkeen kotisivujen mukaan liike seuraa kansallissosialistista maailmankatsomusta. Se mainitsee keskeisiksi aatteensa peruskivijaloiksi rotukeskeisen maailmankuvan, perhekeskeisyyden, kansallissosialistisen sosialistisen talouspolitiikan, yhteisöllisyyden ja hierakian sekä sionismin, juutalaisuuden, kulutuskulttuurin että materialismin vastustamisen.

Suomi välittää asukkaistaan — kunhan ovat he ovat "normaaleja"

Viime aikoina verkossa on ihasteltu paljon suomalaista äitiyspakkausta. Amerikkalainen, Suomessa suomalaisen puolison kanssa asuva Felicia Prehn julkaisi Reddit-palvelussa kuvasarjan äitiyspakkauksesta sisältöineen, mikä herätti ihastusta ympäri maailmaa. Ja mikäpä suomalaisista on mukavampaa, kuin kuulla ulkomaalaisten ylistystä kotimaastamme.

Eugeniikka on jo Suomessa – oletko valmis?

 

 

Useampi kuukausi sitten eräs läheinen tuttavani oli lääkärillä vuosikontrollissa ja hänellä erilaisten tutkimuksissa selvinneiden seikkojen jälkeen havaittiin eturauhassyöpä. Sangen tavallinen, mutta hoitamattomana kuolemaan johtava versio kyseisestä taudista. Eturauhasen paranemisdiagnoosi on Suomessa hyvä oikealla hoidolla. Näin myös ystäväni tapauksessa. Kontrollit ovat näyttäneet vihreää valoa eli kaikki hyvin.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä