Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Byrokratian purku

Verottajaa haetaan tositarkoituksella

Informaatioteknologia tuntuu tehneen kanssakäymisestä yllättävän vaikeaa.

Ystäväni sai perinnössä kiinteää omaisuutta ja useamman tuhatta euroa perintöveroa. Vähävaraisena hän ei pysty maksamaan veroa kahdessa isossa erässä vaan päätti hakea verottajalta maksuun osamaksua useammassa erässä. Ohjeita tähän hän päätti kysyä verotoimistosta. Puhelimitse ystäväni soitti koko päivän maksulliseen puhelinpalveluun ja pääsikin parhaillaan sijalle seitsemän jonossa. Ihan hyvin ensikertalaiselta. Läpi ei päässyt.

Verottaja antoi norminpurkutalkoille loppukevennyksen

Verottajan alkuvuodesta voimaan tulleen ohjeen mukaan kaikki urheiluseurojen kilpailupalkinnot pitää tästedes ilmoittaa tulorekisteriin. Aikaisemmin verohallinnossa oli käytössä sadan euron ilmoittamisraja. 

Minulla olisi muutama kysymys verohallinnolle:

Byroslavia - Ulinaa julkisen talouden tehokkuudesta

Miltä kuulostaa, että neljä henkilöä maksavat vuoden veroja, että valtiolla joku valvoo alkoholikeskustelua netissä tai nuoren ensimmäisistä veroista varuskunta ostaa diskopallon? Samaiselle varuskunnalle joku taas kustansi muutamalla satasella viinaa sotaharjoituksiin ja Oulussa erään koulun tableteille tuli hintaa lähes tonnin kappale.

 

Byrokratia Suomessa

Jokainen on varmasti vähintään joitain kertoja elämässään törmännyt sietämättömiin tilanteisiin, joissa järkevän ratkaisun tiellä on jokin sääntö tai epämääräinen este. Onneksi olkoon, olet törmännyt byrokratiaan.

Virkamiehet vesittivät alkoholilakiuudistuksen

Uudesta alkoholilaista oltiin aluksi innoissaan. Pitkän väännön jälkeen päädyttiin kompromissiin, jossa suurimmat typeryydet poistettiin laista ja vähittäismyynnin alkoholin prosenttirajaa nostettiin naurettava 0.8 prosenttiyksikköä. Sen sijaan että nyt nauttisimme keskieurooppalaisesta vapaudesta, virkamiehet päättivät pistää kapuloita rattaisiin.

Paljonko potaskaa lakiesityksessä saa kirjoittaa - perinnän lakimuutos

Hallitus esittää perinnän muuttamista jatkossa rekisteröitäväksi toiminnaksi aiemman luvanvaraisuuden sijaan. Tästä ollaan oltu monilla tahoilla huolestuneita kuten Velallisyhdistyksen ja kansanedustaja Satu Taavitsaisen ajatuksista kertova mtv3:n uutinen kertoo.

Muuttaessaan perintätoiminnan luvanvaraisesta pelkkää rekisteröintiä vaativaksi kertoo hallitus perusteekseen seuraavaa:

Mitä Case Rysäkarista pitäisi oppia?

Olen seurannut Rysäkarin tarinaa vuodesta 2011 lähtien.

Se on erinomainen esimerkki Helsingin kaupungin epäonnistumisesta yrittäjämyönteisyydessä ja asiakaslähtöisyydessä.

Valtuuston esityslistalla todettiin: ”Rysäkarin alueella uudisrakentamisen sovittaminen valtakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön edellyttää huolellista suunnittelua.” Toden totta. Vuosia on kulunut. Yhdeksän kymmenestä yrittäjästä olisi jo ennättänyt mennä konkurssiin.

Moottoriurheilun vaikeat ajat

Suomesta on lähtenyt aikojen saatossa maailmalle kilpailemaan satoja, ellei jopa tuhansia moottoriurheilijoita. Menestystä on tullut niin asfalttiradoilla, kuin myös sorateillä. Jatkavatko seuraavat sukupolvet menestyksen viitoittamaa tietä? Se riippuu päättäjistämme.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä