Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Kaikki blogit puheenaiheesta Asukasdemokratia

Maahanmuutosta on voitava keskustella ilman että leimataan rasistiksi

Olen Vantaan kaupunginvaltuutettu, ja aktiivisesti yhteyksissä äänestäjiin ja maahanmuuttajiin, joiden kanssa usein keskustelen maahanmuuttopolitiikasta. Tuloksena voin todeta, että melkein kaikkien mielestä Suomen maahanmuuttopolitiikka on liian höllää, jolla tarkoitetaan että Suomeen otetaan liikaa turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia, joiden taustoja ei tarkisti selvitetä tai tiedetä. Yhteiskunnan turvallisuuden kannalta taustojen tarkka selvittäminen olisi tarpeen. Suurin osa kritiikeistä kohdistuu turvapaikanhakijoihin.

Äänestäjien luottamus poliitikkoihin palautuu luottamalla

Tiina Örn kirjoitti pääkirjoituksessaan 1.2. Helsingin uutisissa siitä, mitä ominaisuuksia kunnallisvaaliehdokkaalta vaaditaan ja millainen tämän tulisi olla. Valitettavasti kirjoitus päättyi juuri kun päästään oleelliseen, eli siihen miten palauttaa äänestäjien luottamus politiikkaan ja poliitikkoihin.

HSL:n Koillis-Helsingin linjastouudistus - susi jo syntyessään

Odottelin tässä eräänä kauniina tammikuun iltapäivänä bussia numero 77a:ta, kun samalla bussipysäkillä oleva vanhempi nainen kysyi minulta – tiedätkös, että tämä bussi ei enää kulje ensi elokuussa? Olin niin sanotusti ”monttu auki” ja jouduin rehellisesti myöntämään, etten ollut kuullut hölkäsen pöläystä koko asiasta. Järkytyin aika tavalla, sillä käytän kyseistä vuoroa päivittäin työ- ja asiointimatkoihin. Menin kotiini ja googletin asiasta. Löysin ainoastaan HSL:n omilta sivuilta uuden Koillis-Helsingin linjastosuunnitelman.

Äänestäjät pelottavat?

Rovanieme kaupunginvaltuusto päätti tiukan äänestystuloksen jälkeen taloussuunnitelmassa vuosille 2018-2019 sijoittaa uuden uimahallin Ounasvaaralle Urheiluopiston yhteyteen. Paikka on herättänyt vilkasta keskustelua puolesta ja vastaan. Ainakin julkisuudessa esille tulleista kaupunkilaisten ja käyttäjien mielipiteistä saa sen kuvan, että nykyistä sijaintia keskustassa pidetään parempana kuin sijaintia Ounasvaaralla.

Matkailu avartaa....

Suomessa parhaillaan toteutettavat sote- ja aluehallintouudistukset ovat suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia mitä maassamme on tehty pitkiin aikoihin. Sitä on syytä tarkastella huolella. Pääsin onneksi Kuntaliiton järjestämälle opintomatkalle Tukholmaan, Upplands Väsbyhyn ja Nackaan. Aiheina meillä oli Ruotsin hallinto, sote-järjestelmä, valinnanvapaus ja aluehallintouudistus. Matka oli antoisa ja avartava. Asiaa jäi paljon takataskuun mietittäväksi. Ehkä hämmästyttävintä oli huomata, että Väsbyn kunta on velaton ja Nackan työttömyysaste on 2,5%.

Päijät-Hämeessä asukkaat vastustavat holtitonta tuulivoimarakentamista

Kansalaisten oikeuteen vaikuttaa teollisuusluokan tuulivoimaloiden sijoittumiseen liian lähelle asutusta asetetaan kyseenalaiseksi Suomen Tuulivoimayhdistyksen ry puheenjohtajan taholta. Kaikki se maailman höpötys tuulivoimasta kaadetaan nyt argumentteina Suomessa paikallisten asukkaiden päälle! Ei ole olemassa vertaisarvioitua tutkimusta tuulivoimamelusta, joka osoittaisi, että siitä olisi ihmisille haittaa... Ihmiset kuvittelevat perättömiä... Saksassa on rakennettu... Tanskassa on rakennettu... Tuulivoimaloita markkinoidaan hiljaisina jne.

Kettutien kirjaston siirrolla Helsingin kaupunki vetää turpaan asukastoimintaa

 

Kettutien kirjaston siirrolla kaupunki vetää turpaan asukastoimintaa

Päätöksellä siirtää Herttoniemen kirjasto Kettutieltä lähemmäksi metroa mahdollisesti ostoskeskukseen vuokratiloihin on nyrkinisku päin kaikkea sitä hyvää mitä herttoniemeläiset asukkaat ovat pitkään alueella rakentaneet.

Suoraa asukasdemokratiaa

Lohjan kaupunginhallitus antoi kaupunginjohtajalle Lohjan vuokra-asunnot Oy:n 18.6.2014 pidettyä yhtiökokousta koskevan konserniohjeen, jonka sisältö on, että asukasdemokratiamallia ei käsitellä yhtiökokouksessa vaan se palautetaan valmisteluun ja saatetaan sopivalla tavalla kaupungin käsittelyyn; sekä antoi kaupunginjohtajalle Lohjan Vuokra-asunnot Oy:n 18.6.2014 pidettyä yhtiökokousta koskevan konserniohjeen, ketkä nimetään asukasedustajiksi yhtiön hallitukseen.

Tourujoki-päätös karhunpalvelus veronmaksajille

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta hyväksyi kokouksessaan 22.4.2014 apulaiskaupunginjohtajan Koiviston pohjaesityksen VE0+, mikä tarkoittaa vahingollisen nykytilan jatkamista. Vesivoimalan aiheuttama eroosio ja ympäristön alennustila sekä vanhat vesivoimalan rakenteet pilaavat kauniin Kankaan alueen. Tulevaisuudessa veronmaksajat maksavat EU-lainsäädännöstä johtuvien joen kunnostusvelvoitteiden vuoksi moninkertaisen pitkän uoman hinnan. Kaavoittaja ei ole valmistelussa tuonut luottamushenkilöille tiedoksi EU:n vesipuitedirektiivin aiheuttamia tulevaisuuden velvoitteita.

Kaupungin omistamien vuokra-asuntojen asukasdemokratia

Asukasdemokratia perustuu lakiin yhteishallinnosta vuokrataloissa ja yhteishallinnon tarkoitus kuvaillaan seuraavasti:   vuokratalojen asukkaiden ja omistajien tässä laissa säädetyn yhteishallinnon tarkoituksena on antaa asukkaille päätösvaltaa ja vaikutusmahdollisuus omaa asumistaan koskevissa asioissa sekä lisätä asumisviihtyvyyttä ja edistää vuokratalojen kunnossapitoa ja hoitoa. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä