Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 51 min 31 s sitten

Ministeriöltä vaaditaan kovia otteita PS-Nuorten 115 000 €:n potin suhteen: ”Mielleyhtymää 30-luvun Eurooppaan ei voi välttää”

22.5.2019 18:58

Kokoomuksen eurovaaliehdokas Tuomas Tikkanen vaatii perussuomalaisten nuorisojärjestöjen avustuksista vastaavalta toimitusministeriltä Sampo Terholta (sin) selvitystä Perussuomalaisten Nuorten toiminnasta ja sen edellytyksistä nuorisojärjestöjen valtionapuun.

“Vaikuttaa siltä, että perusteet tukien jäädyttämiselle tai takaisinperintään ovat vahvat. Perussuomalaiset nuoret ovat rikkoneet nuorisolain mukaisia kriteerejä avustuksen ehdoille. Ministeri Terhon on pikimmiten käynnistettävä asiasta tarkentava selvitys”, Tikkanen vaatii tiedotteessaan.

Tivi:Helsingin opetusviraston 9 miljoonan kavalluksen oikeuskäsittely venyy –”Joudutte varmaan kysymään syksymmällä”

22.5.2019 18:26

Syytteiden nostaminen koulujen it-laitteiden katoamisesta epäiltyjä Helsingin opetusviraston entisiä työntekijöitä vastaan venyy, Ti

Matteo Salvinin raju maahanmuuttoon liittyvä ehdotus sai hallituksen takajaloilleen - ”Näin ei voi jatkua”

22.5.2019 17:50

Italian sisäministerin ja äärioikeistopuolue Legan puheenjohtaja Matteo Salvini on saanut osakseen ankaraa vastustusta hallituskumppani Viiden tähden liikkeestä ja pääministeri Giuseppe Contelta.

Salvini haluaa saada Italian rannikolle tulevat siirtolaislaivat suoraan sisäministeriön määräysvallan alaisiksi. Ehdotus on johtanut niin laajaan eripuraan, että Conte on keskiviikkona pyytänyt presidentti Sergio Mattarellaa puuttumaan asiaan.

HJK antoi pakon sanelemat potkut – seurajohdon uskottavuus nyt puntarissa

22.5.2019 17:22

Jalkapallon Veikkausliigassa pahasti rämpinyt HJK tiedotti keskiviikkona vaihtaneensa valmentajaa. Mika Lehkosuo saa potkut ja hänet korvaa Rovaniemen Palloseuraa valmentanut Lehkosuon entinen ”oppipoika” Toni Koskela.

Lehkosuo ehti valmentaa HJK:ta viiden vuoden ajan. Seura voitti Lehkosuon komennossa Suomen mestaruuden 2014, 2017 ja 2018 sekä Suomen Cupin 2014 ja 2017. Syksyllä 2014 HJK eteni Lehkosuon komennossa myös Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, mikä suomalaisessa futiksessa on kova juttu.

Jukka Jalonen rehvakkaana. "Meillä on mahdollisuus voittaa Ruotsi"

22.5.2019 17:08

Suomi ja Ruotsi kohtaavat torstai-iltana jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä Kosicessa. Ruotsi on otteluun selvä suosikki.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen esiintyi kuitenkin jopa hieman rehvakkaasti suomalaisen median edessä keskiviikkona.

Ruotsi on tehnyt turnauksessa huimat 41 maalia, mutta toisaalta omiinkin on mennyt 21 kiekkoa.

Asiantuntija ei odota edes uuden jättimäisen takaiskun lopettavan Huawein puhelinvalmistusta: ”Uskon, että vaihtoehto B on olemassa”

22.5.2019 17:07

Mobiilijätti Huawei koki keskiviikkona jättimäisen takaiskun, kun mobiililaitteissa käytettyjä arm-suorittimia suunnitteleva ja lisensoiva brittiyhtiö ARM ilmoitti lopettavansa kaiken yhteistyön Huawein kanssa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä ARMin sisäisen muistion haltuunsa saanut BBC.

Antti Rinne vastaa arvailuihin 8 mrd eurosta: ”En tiedä mistään lupauksista mitään”

22.5.2019 16:34

Hallitusneuvotteluja vastaava sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ihmettelee julkisuudessa keskiviikkona liikkuneita huhuja neuvottelijoiden eripurasta ja rakenteilla olevasta löyhäkätisestä talouspolitiikasta.

Ilta-Sanomien mukaan neuvotteluissa on listattu kahdeksan miljardin edestä uusia menoja. Lisäksi hallitusneuvotteluja on moitittu siitä, että niissä pyritään pelkästään toteuttamaan erilaisia vaalilupauksia.

Vihreiden Heidi Hautala EK-tentissä: ”50 %:n virhe” vaikeuttaa entisestään hallitusneuvotteluissa

22.5.2019 15:02

Vihreiden eurovaaliehdokas Heidi Hautala pitää selvänä, että uusi käänne Suomen metsähakkuuasiassa vaikeuttaa jo ennestään hankalaa hiilinieluvääntöä parhaillaan käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa.

Nyt puhuu taho, johon uutta veroa Suomeen ajava Antti Rinne vetoaa: ”Demareiden verointoilijat unohtavat pari olennaista seikkaa”

22.5.2019 13:36

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA osallistuu nyt keskusteluun sdp:n ajamasta lähdeverosta. Sdp:n puheenjohtaja, hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne on itse vedonnut siihen, että lähdevero on peräisin EVA:n paperista.

Jussi Halla-aho: ”Perussuomalaisten tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu – Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa”

22.5.2019 12:41

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on julkaissut Facebookissa kannanoton koskien puolueen nuorisojärjestöä. Katso Halla-ahon kannanotto alempaa jutusta.

Näkökulma: Jussi Halla-aho antaa rasismin yhä rehottaa perussuomalaisissa nuorissa

22.5.2019 12:25

Rasistinen henki on pesiytynyt syvälle perussuomalaisten nuorisojärjestön toimintaan.

Nyt se tuli esiin PS-Nuorten tililtä lähetetyssä tviitissä, jossa järjestö kehottaa äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, jotta ”Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”.

(Näkökulma jatkuu tviitin jälkeen.)

 

Näillä on Suomellekin väliä: EU-parlamentti vaikuttaa neljään tärkeään teemaan

22.5.2019 11:26

Eurovaalien jälkeen alkaa euroarki. Useimmat äänestäjät lopettavat nopeasti oman euroedustajansa toimien seuraamisen, vaikka unionin parlamentissa päätetään lukemattomista Suomeenkin vaikuttavista asioista.

EU:n parlamentti on muun muassa äänestänyt kertakäyttöpillien kieltämisestä, ja vuonna 2018 tehdyn päätöksen vuoksi lähes jokaisella verkkosivulla kysytään nykyään lupaa tietojen keräämiseen.

Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n potti voi lähteä kokonaan – Ministeriö: 57 500 € perittäisiin takaisin

22.5.2019 10:47

Perussuomalaiset Nuoret voivat menettää kokonaan tälle vuodelle jo myönnetyn 115 000 euron valtionavustuksen, jos opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, että avustuksen käytön ehtoja ja rajoituksia on rikottu.

Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n valtionavustus nyt vaarassa loukkaavan tviitin takia – Ministeriö: ”Harkitsemme toimia”

22.5.2019 09:48

Opetus- ja kulttuuriministeriössä harkitaan parhaillaan, ryhdytäänkö toimiin koskien PS-Nuorten saamaa valtionavustusta. Harkinta liittyy järjestön tuoreisiin kannanottoihin. Näin kertoo erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez Uudelle Suomelle.

Perussuomalaiset nuoret on yksi yleisavustuksia saavista nuorisojärjestöistä. Täksi vuodeksi järjestölle on myönnetty 115 000 euron tuki.

Antti Rinne: ”Yritystukiin liittyen on tulossa muutoksia” – Ilmasto, talous ja verotus pahimmin kesken

22.5.2019 08:23

Hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne (sd) kertoi tänä aamuna Säätytalolla, että EU-vaalien takia hallitusohjelman valmistumiseen saatetaan tarvita muutama päivä lisää.

Rinteen mukaan kaksi kolmasosaa niin sanotuista ilmiöpöydistä on saanut työnsä valmiiksi eilisen tiistain aikana.

”Eurovaalit on sellaisessa tilanteessa, että puheenjohtajat joutuu osallistumaan niin moneen tenttiin, ettei keritä tällä viikolla käsittelemään sillä tavalla kuin oli ajatus”, Rinne sanoi.

PS-Nuorten tempaus kuohuttaa perussuomalaisissa – ”Tämä kuva aloitti lähtölaskennan ihmisvihaajille”

22.5.2019 08:07

Perussuomalaisissa kuohuu puolueen nuorisojärjestön, PS-Nuorten Twitterissä jakamasta päivityksestä. Siinä kehotetaan äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Ohessa on kuva tummaihoisesta perheestä.

Leijonat pelaa torstain kuolemanpelissä Ruotsia vastaan

21.5.2019 23:15

Leijonat hävisi jääkiekon MM-kisojen alkusarjan päätösottelunsa Saksalle 2-4. Suomi jäi Kosicen lohkossa toiseksi ja vastaan tulee torstaina kuolemanpelissä kovan luokan vastustaja.

Ruotsihävisi alkusarjassa päätösottelussaan Venäjälle 4-7 ja jäi alkulohkossaan kolmanneksi. Tämä merkitsee, että Suomi ja Ruotsi kohtaavat puolivälieräottelussa Kosicessa torstaina kello 21.15 Suomen aikaa.

Puolivälierissä armoa ei tunneta. Voittaja jatkaa lauantain välieräotteluun, jossa vastaan tulee Venäjä-USA -ottelun voittaja. Häviäjällä alkaa kesäloma.

Tutkijatohtorilta viesti suomalaisille: ”Huoneenlämpö max +20°C, vietä autottomia päiviä, kokeile fleksitarismia – yksilöiden pitää muuttaa elämäntapojaan”

21.5.2019 17:44

Aalto-yliopiston tutkijatohtori Michael Lettenmeier listaa yliopiston verkkosivuilla vaikuttavimpia vinkkejä ilmastoystävälliseen elämään. Lettenmeier on yksi päätutkijoista Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran tilaamassa elämäntapatutkimuksessa, joka julkaistiin viime viikolla.

Leijonat hävisi Saksalle – Jukka Jalonen pettyi löysään pelaamiseen

21.5.2019 16:14

Leijonien muuten hyvin sujunut alkusarja jääkiekon MM-kisoissa Kosicessa päättyi pettymykseen. Saksa voitti suomalaiset 4-2.

Tappio merkitsi, ettei Suomi voittanut alkulohkoaan, mikä olisi tuonut Sveitsin puolivälierävastustajaksi torstaina.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen oli pettynyt löysään joukkuepelaamiseen.

Jussi Halla-aho veti esiin Antti Rinteen ja Alexander Stubbin vanhat Venäjä-lausunnot HS-tentissä

21.5.2019 15:50

Keskustelu kansallismielisten oikeistopopulistien Venäjä-yhteyksistä jatkui tänään tiistaina Helsingin Sanomien eurovaalitentissä. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toisti aiemmat lausuntonsa siitä, että perussuomalaisten Venäjä-linja on ollut tiukka johdonmukaisesti.

Lisäksi Halla-aho nosti esiin muiden poliitikkojen kantoja viisumivapauteen Venäjän kanssa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat