Juha Vuorio, Oulu Itsenäisyysmies

Pienen kunnan etuja

Tässä kesän kevennyksenä tarina ystävältäni, kun keskustelimme kunnan/kuntien hallinnosta, tarinan innoitti ihmettely että eräässä pienessä kunnassa auton saa pysäköidä miten vain:

Miksi he eivät laita kieltotauluja ja ala valvomaan väärin pysäköityjä autoja. Siitä saisi kuntakin tuloja.

Pitäisi tietysti perustaa pysäköinnin valvojan virka ja hänen esimiehen virka. Koska kunnan työtekijöiden määrä näin lisääntyy, lisääntyy myös kunnanjohtajan työmäärä.

Tämän vuoksi täytyy palkata kunnanjohtajalle sihteeri. Koska palkkamenot näin kasvavat, pitää käynnistää kulujen karsimisprojekti ulkoisen konsultin avustuksella.

Suoralta kädeltä pitää irtisanoa yksi sairaala-apulainen ja kunnantalon talonmies. Koska talonmies pitää irtisanoa, täytyy kunnantalon talonmiespalvelu ulkoistaa. Koska kunnantalon talonmies on myös terveyskeskuksen talonmies, täytyy nekin palvelut tilata ulkopuolelta.

Koska kunnan menot näin kasvavat, pitää terveyskeskuksesta lakkauttaa yksi sairaanhoitajan virka. Koska terveyskeskuksen palvelukyky ei täytä hoitovelvoitetta, täytyy palveluita ostaa yksityiseltä puolelta.

Koska kunnan kulurakenne on tullut näin kestämättömäksi, käynnistetään neuvottelut kunnan liittämiseksi naapurikuntiin. Uuden kunnan nimeksi tulee PihtiKinttu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Hyvin kirjoitettu systeemistä.

Käyttäjän KariKeto kuva
Kari Keto

Katsotaanpa miten pienen,pieni kunta myös voi toimia.Kunnan kirjastossa
tuli ongelmia niin kirjasto siirretiin kunnantalolle ja kunnanvaltuutettu siirtyi vanhalle koululle joka oli hiukan ilmaongelmainen.Kunnantalon vierestä siirtyi yksityinen kauppias keskemälle taajamaa ja vanha rakennus jäi tyhjilleen,kuntan remontoi sen
ja kirjasto siirtyi yksityisen vuokralaiseksi ja näin kauppias sai hiukan
tuloja kiinteistöstään.Kesä se vaan jatkuu.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tuohon malliin Suomea ja sen kuntia on kehitetty vuoskymmenet..

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kunnat yleensä ostavat pysäköinninvalvonnan joltakin alan yritykseltä. Ketään ei tarvitse irtisanoa ja kas, kohta pysäköintipaikat alkavat olla kirkonkylässä asioiville saatavilla ja ’mihin vain’ pysäköintikin saadaan loppumaan. Tulee tehokkaampaa ja viihtyisämpää keskustaajamassa.

Pysäköinninvalvonta kannattaa ulkoistaa. Kunnallinen valvonta kepulaisessa pikkukunnassa perustuisi kuitenkin puoluekantaan, sukunimeen ja hehtaareihin.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Pikkukunnassa ei tarvita näitä suojatyöpaikkoja ja rakennusvalvontakin tehdään pienemmillä kustanuksilla kuin suurissa kaupungeissa. Mahtaisiko kepulaisten työntekijöiden vähyys kaupungeissa johtua yksinkertaisesti vain väärästä puoluekirjasta.
Onhan niin että usein itse toimii niin kuin epäilee muiden toimivan.

Pekka Iiskonmaki

Suomen kuntien veroprosentti on enemmän kuin koko tulovero Virossa.

Kamalaa rahanhaaskausta ja siksi ei Suomen talous nouse ilman veroreformia.

Suomen tilanne on paradoksaalinen. Korkea vero ja maksulliset palvelut.

Silti valtio ja kunnat velkaantuvat.

Toimituksen poiminnat